mittbussigabussliv.blogg.se

Snö men ledig idag!

Kategori: Allmänt

Då jag är timanställd och inte får jobb varje dag har jag inte varit ute och kört buss än efter snön fallit. Imorgon jobbar jag däremot mellan 17.00 och 24.00! Ska köra förstärkning igen då det är julkonsert på Friends arena, konserterna är både idag och imorgon, så håll ut! Spännande berättelser kommer inom kort om allt som händer där ute på vägarna nu när underlaget förändrats en del! :)
Idag har jag och Amanda varit lediga och gjort julfint hemma! Nu äter vi skruvar och tittar på tv!
Trevlig helg alla!

Hur klär jag mig egentligen?

Kategori: Allmänt

Idag var det regnigt och blåsigt minsann och det fick jag höra typ tusen gånger av passagerare som klev på. Men det gör inget, hade bestämt mig redan efter första kommentaren att det är det jag kommer
få prata om idag så jag kör på! "Burrr, fy vilket väder!" "Ja verkligen, det både regnar och blåser!" "Usch vad det blåser!" "Ja verkligen, fy!" "Herregud så det regnar och blåser!" "Ja, det är inte kul, lite sol vore ju skönt!" Och så fortsatte det!
 
Valet av strumor denna dag kanske inte var det bästa. Nu får jag sluta använda sommarstrumporna, fy vad kallt!
 
En värmande sak däremot mitt i kylan var en liten pojke på kanske fyra år som satte sig nästan längst fram i bussen med sin mormor eller farmor. När vi åkt cirka fem minuter hör jag honom säga till sin mormor/farmor, "Kul en tjej kör en sån stor buss!" Haha! Ungar är väl för underbara?!
 
En varm och härlig sommardag för några år sedan!
Sveriges nationaldag eller nått kanske, flaggor på bussen! :)
 

Svettigt värre!

Kategori: Allmänt

Finns det lika många taxibilar som sandkorn? Ja oj vad många det var, kändes som miljontals.
Det var återigen dags för konsert på arenan igår, men bussarna var nästan tomma. Tror de flesta valde att åka pendeltåg eller taxi. Som mest blev jag 17 minuter sen, inte så farligt.
 
Svettigt blev det iallafall när jag skulle upp till hållplats Mörby station. Då står det en trafikledare iklädd gul-grön väst och viftar att jag inte får åka in och vända runt där, utan måste fortätta rakt fram. Anledningen var sex bussar på ett ställe där det vanligtvis brukar vara typ två. Ja det backades och krånglades och såg, ja, smått kaotiskt ut!
Jag stannar, öppnar dörren och frågar vart jag kan vända någonstans för jag hittar inte så bra rakt fram. Det visste inte han heller utan det fick jag fixa själv, och lycka till skulle jag också göra. Ha, aja!
Jag kör sakta fram, tittar galet åt alla håll, tänker tänker tänker, (ja man kan ju faktiskt inte vända var som helst med en ledbuss på 18 meter). Tänker att jag hoppas det ska komma en rondell å vända i och vipps, där kom en! Synd bara att den var i full ombyggnation och det var sjukt trångt och fullt med såna där röd-gula tillfälliga skyltar de har vid vägarbeten. Sakta smyger jag fram och konstaterar mitt i rondellen att det här inte kommer gå. Antingen får jag gasa i panik runt rondellen och skrapa i hela bussen eller ta det lugnt och tänka till. Valet var inte direkt svårt! Efter att ha backat några meter mitt i rondellen, gått ut ur bussen och flyttat på en tillfällig vägskylt, kom jag runt! Hejja mig! Men torka lite svett från pannan fick jag allt! Undra vad alla människor i bilarna runtomkring mig tänkte eller sa? Hade jag velat höra, eller kanske inte förresten! :)
 
 
Idag fick jag en komplimang av en äldre dam när hon klev av bussen! "Jag måste få säga att du kör så himla mjukt och skönt, mycket bättre än många av dina kollegor!" Glad blev jag och tackade!
Även i förrgår när sista matchen på Råsunda spelades fick jag höra av en man i svart-gul halsduk och mössa. "Fan du kör verkligen skitmjukt å bra!" Haha, det verkar som att det märks att man tänker till lite när man kör! :)
 
Jag han även med att äta lite mat igår vid brommaplan mellan alla förstärkningsturer jag körde!
 
 
 

Ett kort eftermiddagspass!

Kategori: Allmänt

Om drygt en timme börjar jag jobba! 15.39 till 19.24, inte så många timmar idag men alltid något! Såg igår att jag ska köra en tur genom Solna, vilket antagligen kommer att leda till lite lätt kaos, då sista matchen på Råsunda ska spelas och Swedish house mafia ska spela den första i raden av sina tre konserter på Friends arena! Men men, spännande tycker jag, och hoppas folk är glada även fast trängseln kommer vara ett faktum! Hej svejs! 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Den här bloggen kommer i första hand att handla om mitt liv som busschaufför! Detta underbart spännande och roliga yrke där man dagligen utsätts för en mängd olika situationer och möten, ingen dag är den andra lik. Passagerare kliver på och av, oftast glada ibland mindre glada. Möten med olika typer av fordon, en del är vänliga och släpper fram en, andra bara kör plattan i mattan. Väder och vind! Underbara sommardagar, ibland lite halvläskiga vinterdagar men oj så spännande, det är då det blir en sport att köra buss! Det finns mycket jag känner att jag vill delge när det kommer till mitt arbete som busschaufför vilket också är tanken med just detta, spännande! Hej blogg! :)